Оддел за ултразвучна дијагностика

Одделението работи со апарат од фирмата TOSHIBA и има две сонди, од кои едната е конвексна од 3.75 MHz, другата линеарна од 8 MHz.

Основните дејности на одделението се:

 • Рана и точна ултрасонографска дијагностика на болестите на:
  • Абдоменалните органи
  • Уринарен тракт и ретроперитонеум
  • Органите во карличната празнина
  • Вратната регија
  • Меките делови и зглобните простори.
 • Едукација и доедукација на:
  • Специјализанти по Радиологија
  • Специјалисти Радиолози
  • Специјалисти од други специјалистички гранки.

Работното време на одделението е од 08.00 – 14.00 часот.

Прегледите се вршат во претходно закажаните термини, додека итните случаеви се прегледуваат веднаш.
Прегледите се закажуваат директно на шалтерите за закажување или пак на:

02 / 31 47 582
од: 08.00 – 12.00 часот.